Usein kysyttyä

Onko sinulla kysymyksiä tai epäselvyyksiä palveluihini liittyen? Olen listannut tähän yleisimmät kysymykset, joita kuulen asiakkailtani.

Jos et löydä etsimääsi, ota minuun yhteyttä.

Normaalisti pohjaustarve ilmenee 3-4 vuoden jälkeen. Poikkeuksen muodostaa pian hampaiden poiston jälkeen tehdyt proteesit. Silloin pohjaustarve voi syntyä jo puolen vuoden jälkeen. 

Kymmenen vuotta on monesti proteesien normaali käyttöikä, jos haluaa pitää hampaistonsa kunnossa. Nykyisin käytössä olevat materiaalit, varsinkin akryylistä tehdyt hampaat, kuluvat tässä ajassa jo huonosti toimiviksi. 

Pääsääntöisesti haljenneen proteesit saa korjattua, ja hampaan kiinnitettyä takaisin paikalleen. Mikäli hammas on kadonnut, uuden hampaan voi kiinnittää entisen tilalle. Haljennutta proteesia ei kannata korjata itse liimaamalla, se voi estää varsinaisen korjauksen.

Proteesin perustana toimiva ienharjanne saisi olla kivuton, ennen kuin proteesin tekoon ryhdytään. Voit sormella painamalla tunnustella ikenien kyhmyjen herkkyyttä. Jos ikenet tuntuvat aroilta, proteesin valmistusta kannattaa lykätä. Paranemisaika vaihtelee yhdestä jopa kuuteen kuukauteen, riippuen viimeisten poistojen määrästä, sekä yleisestä terveydentilasta.

Pohjaus valmistuu noin kahdessa tunnissa, väliajan voit käyttää mielesi mukaan.